Aurinko paistaa, kun lähtee aamulla jakamaan esitteitä töihin meneville helsinkiläisille. Kevät tulee! Vaikka kampanja on periaatteessa tiivis, sen aikana ehtii kokea monenlaista säätä. Kauniina päivänä ihmiset ovat iloisempia, pakkasella pysytään mieluummin sisällä, ja räntäsateessa vitsit tahtovat olla vähissä.
448977.jpg
Aamun lehdistä huomaa, että ennakkoäänestyksen päättyminen toi pienen hengähdystauon ilmoitteluun. Keskiviikko ei kuitenkaan ole ehdokkaalle lepopäivä, sillä suurin osa äänistä on vielä antamatta. Vihreitä periaatteessa kannattavat ovat perinteisesti äänestäneet vasta varsinaisena vaalipäivänä. Äänestyspäätöstä pohtivalle täytyy tänäänkin muistuttaa, että edistysaskeleet energiapolitiikassa, sosiaaliturvassa ja tasa-arvossa tarvitsevat tuen muutenkin kuin periaatteessa.

Nyt on muuten nähty sekin ihme, että metsäteollisuuden edustaja on huolissaan siitä, että Suomen metsien tuotteita alettaisiin viedä ulkomaille. Metsäteollisuus ry:n päällikkö Stefan Sundman pelkää, että puulle löydetään uusia käyttötapoja energiapuolelta. Mikä uhkakuva! Suomessa on pelätty metsäteollisuuden alasajoa, ja nyt joku yrittää kehittää puulle muutakin käyttöä. The Economist teki puuenergiasta teknologialiitteensä kärkijutun viime viikolla. Korkeaa teknologiaa ja metsää? Kauhistus!

Keskisuomalainen puolestaan paljastaa, että opintotuen takaisinperintä on valtiolle varsin kannattavaa bisnestä. Nykyhallitus ei ole halunnut uudistaa opintotukijärjestelmää. Eero Heinäluoma voisi kertoa, kuinka suurta byrokratiaa Suomessa tarvitaan pitämään opiskelijoita köyhyysrajan alapuolella.